Akci Týden hokeje navštívilo v Uherském Brodě mnoho sportovních zájemců

Hokejový klub HC SPARTAK Uherský Brod se aktivně zapojil do celorepublikové akce Týden hokeje, který pořádal Český svaz ledního hokeje na zimních stadionech po celém Česku.
Mnoho sportovních nadšenců, kteří zavítali v úterý 23. 01. 2018 na zimák v Uherském Brodě, se tak mohlo blíže seznámit s hokejem a jeho zázemím v našem městě.

Již v předstihu předseda klubu Miloslav Gureň navštívil základní a mateřské školy v našem městě a širokém brodském okolí a pozval děti na výuku bruslení. K tomu jsme využili přehledné informační letáky od hokejového svazu, které tak mohli děti předat doma svým rodičům.

V úterý od 15.30 hod tak mohla akce Týden hokeje plně vypuknout. Po úvodním přivítání ve vestibulu zimního stadionu se všichni zájemci přesunuli do registrační místnosti. Tady si při vyplňování formuláře mohli rovněž prohlédnout klubové trofeje – poháry, které získali jednotlivá mužstva za umístění v soutěžích a turnajích.
Dále následovala obhlídka zimního stadionu zakončená střelbou s míčky na hokejovou bránu vedle ledové plochy. V 16.00 hod byla zahájena prezentace, která probíhala v hokejové restauraci přímo na zimáku. Na velkoplošném televizoru zde probíhala fotogalerie z hokejových zápasů, tréninků a turnajů všech věkových kategorií. Ukázky z lezních tréninků, tělocvičen, fotbálků a jiných akcí dokazují, že sportujeme v podstatě už po celý rok.
Následovala prezentace o hokeji a samotném klubu, kde jsme dětem a rodičům představili vše o fungování výuky bruslení, tréninků a klubovém zázemí. Tato část byla zakončena ukázkou oblékání hokejové výstroje hráče ze druhé třídy. Všichni tak mohli vidět jeho samostatnost při oblékání, kdy rodiče nebo trenéři nebyli zapotřebí, pouze až v závěru na dotažení bruslí.

Po ukázce oblékání už přišla řada na nové sportovní nadšence. V připravené šatně obuli brusle, helmy a rukavice a šlo se na led. Tam už na ně čekalo 8 trenérů SPARTAKU a spousta nových cvičení a zábavy. Pro ty úplně začínající byly připraveny pomocné vozítka, se kterými tak mohli děti beze strachu putovat po ledě i za přítomnosti rodičů. Co všechno si děti vyzkoušeli, si můžete prohlédnout v Galerii na webu a že je to bavilo je vidět na mnoha fotkách. Jak bruslařsky a hokejově povyrostli naši nejmladší hráči nám předvedli sami na tréninkových ukázkách. To se tak stalo inspirací pro mnohé nově příchozí.

Povedenou a úspěšnou akci jsme zakončili společnou fotografií jak s novými dětmi, kterých bylo 22, tak přítomnými trenéry na ledě.
Pochvala od mnoha návštěvníků potěšila trenéry i všechny ostatní klubové činovníky, kteří se na organizaci a průběhu zdárné akce podíleli.
Teď už Vám zbývá jen přijít na nejbližší trénink naší přípravky a zahájit tak pravidelnou výuku bruslení a rozšířit hokejové řady brodského klubu.

Poděkování všem zúčastněným vyjadřuje vedení HC SPARTAK Uherský Brod.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!