Chovanec vychytal porubské střelce

RENÉ CHYLA (PORUBA)

Tohle čekal asi málokdo. Po třech minutách sice Porubští rychle z hole Maláta vedli, nicméně poté přišel nečekaný zvrat. Sedmý celek tabulky (UHB) lídra (POR) přehrával ve všech směrech, SPARTAK se tak mohl díky využité přesilovce radovat z vyrovnání a bylo jen štěstím, že domácí nevyužili moře svých dalších šancí. RT TORAX šlápl na plyn až ve druhé třetině, tempo dirigoval po celý zbytek zápasu, všechny pokusy ale končily na skvělém Dominiku Chovancovi, jenž dovedl svůj tým ke zlatým třem bodům a Porubě tak značně zkomplikoval cestu do kvalifikace.

Liga juniorů – 32. kolo Pá 3.2.18:30

HC Spartak Uherský Brod vs HC RT TORAX Poruba 2:1(1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Lišaník (Veselý, Bařinka), 43. Bařinka (Lišaník, Pavlůsek) – 3. Malát (Boháč, Kutiš).

Rozhodčí: Netopil – Blaha, Hübl

Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 25:35 (10:4, 8:16, 7:15).

Průběh utkání: 0:1, 2:1. Diváci: 27.

HC SPARTAK Uherský Brod: Chovanec – Tomek, Andrýsek, Lišaník, Krůžela, Škubal – Větříšek, Kociňák, Ščecina, Rauš, Veselý, Bumbál, Pavlůsek, Bařinka

HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Štěpán, Hranoš, Široký, do 8. Prepsl, do 16. Boháč, Prokeš, od 16. Skokan, od 8. Jendruš – Malát, Gola P., do 33. Korec – Dang, Kurnik, Vilček – Veselý, Kutiš, Bialoň – od 33. Fráner

Hvězdy zápasu

Dominik Chovanec (UHB) (35 střel, 34 zásahů, 1 gól, 97.14% úspěšnost)
David Malát (POR) (1+0)
Josef Lišaník (UHB) (1+1)
Parádní start Poruby a odpověď Lišaníka z přesilovky

Poruba začala na výbornou, už ve třetí minutě našel Filip Boháč z obranného pásma naprosto volného Davida Maláta, který ujel domácí obraně a střelou pod lapačku otevřel skóre – 0:1. Spartak odpověděl o čtyři minuty později z přesilovky. Josef Lišaník dostal přihrávku mezi kruhy od Richarda Veselého a uherskobrodský útočník trefil přesně prostor nad Mrázkovým pravým ramenem – 1:1. Domácí vyrovnávací gól nabudil a od té chvíle bylo na ledě už jen jedno mužstvo.

 

Nadvláda SPARTAKU v závěru první třetiny

Nejprve před porubským gólmanem neuspěl Matěj Ščecina, následně na Mrázkovi ztroskotal i Josef Lišaník. O chvíli později nahrával mezi kruhy Martin Bařinka Adamu Větříškovi, ten ale kotouč tečoval vysoko nad horní tyčku. Obrat mohl dokonat v další početní převaze Adam Větříšek, domácí forvard ale odražený puk od zadního mantinelu netrefil a prázdnou porubskou kasu tak neohrozil. Do přestávky měl druhý gól Spartaku na holi ještě Marek Rauš, ten ale z předbrankového prostoru jen těsně minul pravou tyč.

 

Oživená Poruba, tyč Maláta či zranění Korce

Do druhé třetiny už nastoupil naprosto jiný porubský tým. Ten pořádně zahrozil ve 27. minutě, kdy Jan Korec parádně našel Davida Maláta, který si udělal ještě pár kroků do výhodnější pozice na levý kruh, odkud ale trefil pouze pravou tyč. Navrátit Ostravanům jejich hubený náskok mohl následně i Tomáš Vilček, jeho šance ale vždy končily na bezchybném Dominiku Chovancovi. 33. minuta zapsala do historie nepříjemný moment. Tomáš Andrýsek vysokou holí zasáhl do obličeje Jana Korce, kterému uštědřil tržnou ránu a zápas pro porubského střelce tak předčasně skončil. Porubští museli navíc v závěru druhé dvacetiminutovky ustát i dvojnásobné oslabení, které nakonec s klidem přečkali a do kabin se tak znovu šlo za vyrovnaného stavu.

 

Bařinkova lekce z produktivity

V poslední třetině sice RT TORAX znovu tlačil, nicméně Spartak uštědřil lídrovi tabulky lekci z produktivity. Ve 43. minutě nahrával Josef Lišaník Martinu Bařinkovi, který si najel na levý kruh, odkud překvapil porubského Mrázka nenápadnou střelou ke vzdálenější tyči – 2:1. David Malát sice o pár minut později zachytil vyhození jednoho z domácích a znovu se ocitl tváří v tvář Chovancovi, ten ale vytáhl další ze svých skvělých zásahů. Porubě nepomohla ani závěrečná power-play a Bahníkovi svěřenci tak promrhali možnost osamostatnit se na čele.

Ohlasy k utkání

Zdeněk Čech (HC SPARTAK Uherský Brod): Sehráli jsme jedno z těch určitě lepších utkání, kdy kluci makali od začátku až do konce a těch chyb, kterých jsme se oproti minulým zápasům dopustili, bylo minimum. Byly tam sice nějaké nesmyslné rozehrávky, čehož soupeř málem využil, ale náš brankář měl opravdu svůj den a zachytal perfektně. Tato výhra je ale celého mančaftu, protože všichni odvedli na ledě skvělou práci. Dali jsme sice šťastný druhý gól, ale to k hokeji patří.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): V tomto zápase se hráči znovu přesvědčili o tom, že samo to rozhodně nepůjde. Po velmi mizerné první třetině se sice naše hra ve zbytku zápasu zlepšila, ale domácímu brankářovi, který zachytal bravurně, jsme gól prostě dát nedokázali a právě na něm jsme ztroskotávali. Výhodu, kterou jsme měli, jsme sice propásli, nicméně sezona ještě nekončí, nic nevzdáváme a o první místo se popereme v dalších zápasech.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!