Memorandum podepsáno. Kluby v kraji udělaly další krok k prohloubení spolupráce

Na Zimním stadionu Luďka Čajky se v neděli 15. prosince sešli zástupci všech devíti hokejových klubů Zlínského kraje. Na společném mítinku během turnaje deváťáků Sev.en Hockey Cup podepsali memorandum, s jehož pomocí by měla být vzájemná spolupráce mezi kluby v budoucnu hlubší a systematičtější. Podpisu přihlíželi také primátor města Zlína Jiří Korec a člen rady Zlínského kraje Miroslav Kašný.

Snahou hokejových klubů v kraji je prohloubit vzájemnou spolupráci, a to i přes sportovní rivalitu, která se mezi některými z nich může objevovat. Dlouhodobým cílem všech zúčastněných je zkvalitnění výchovy a rozvoje mladých hokejistů v regionu. Podpis memoranda je jedním z kroků, který by měl vést k realizaci těchto cílů. „Chceme dostat lední hokej ve Zlínském kraji do lepších pozic v rámci České republiky. Bez podpory kraje a samosprávy to nelze uskutečnit. Velmi si vážíme podpory těchto veřejných institucí. Podpisu memoranda předcházelo několik společných sezení zástupců všech klubů a nyní chceme společné závazky z našich jednání uvést do praxe. Věřím, že společným úsilím se to podaří,“ pověděl Tomáš Valášek, manažer mládeže HC Berani Zlín a hlavní iniciátor memoranda.

Slavnostnímu aktu byl přítomen i primátor města Zlína Jiří Korec: „Vyjadřuji velkou radost, že kluby táhnou za jeden provoz a podařilo se je sjednotit ve vzájemnou spolupráci. Náš kraj nemá velké ekonomické možnosti jako ostatní kluby v republice, proto se musíme zaměřit právě na mládež. Věřím, že tento krok pomůže, abychom se dostali zpátky do popředí a aby lidé začali přemýšlet nad hraním hokeje ve Zlínském kraji. Chceme, aby hokej v kraji měl dobré jméno napříč všemi kluby v republice.“ Člen rady Zlínského kraje Miroslav Kašný uvedl: „Těší mě, že jste se domluvili na spolupráci mládežnického hokeje v našem kraji.“

Projektem, kterému by mělo například memorandum pomoct, je Krajské centrum výchovy mládeže, na jehož vzniku v těchto měsících hokejové kluby pracují. Nové centrum by mělo umožnit vzájemnou výměnu trenérských znalostí a zkušeností nebo poskytnout příležitost talentovaným hokejistům z menších klubů prorazit ve vyšších soutěžích. „Chceme utvořit centrum, které bude vyhovovat specifickým podmínkám našeho regionu. Snahou je udržet talentované hráče ve Zlínském kraji, a to v ideálním případě až do dospělého věku. Pokud se nám podaří vychovat vzdělaného a slušného člověka s vazbou na region, pomůže to nejen sportovním klubům, ale celému Zlínskému kraji,“ vysvětlil Tomáš Valášek.

Kluby, které podepsaly memorandum o spolupráci:

PSG Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC Spartak Uherský Brod
HC Uherské Hradiště
HOKEJ Uherský Ostroh
HK Kroměříž
HC Brumov-Bylnice
HC Rožnov pod Radhoštěm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!