Ve čtvrtfinále rozhodne třetí utkání

V napínavém utkání Spartak poprvé v letošní sezoně porazil Uherský Ostroh a vynutil si tak rozhodující zápas, který se odehraje v neděli na ostrožském ledě.

V první třetině se broďané tlačili to útoku, byli to však hosté, kteří v 6. minutě vsítili první gól po důrazu před brankou domácích. Ani dvě přesilovky nepomohly Spartaku do konce třetiny překonat spolehlivého Valúcha v bráně hostů.

Na začátku druhé třetiny osamocený Vaculín před bránou přesně zamíří v rohu vybojovaný puk do sítě. Po gólu jako by z hráčů opadla všechna ostražitost a pro diváky nejatraktivnější část zápasu přináší spoustu přečíslení na obou stranách. I přes větší počet šancí však další gól hlavně zásluhou obou brankářů nepřichází.

Začátek třetí třetiny je podobný jako konec druhé části. Rozhodčí vidí útočný faul broďanů a hosté hrají přesilovku. Domácím se ale daří oslabení ubránit. Postupem času je jasné, že každá chyba může rozhodnout zápas. Naštěstí pro domácí tuto chybu vytvoří hosté, střelec dne Vaculín zachytí rozehrávku a pohotově zavěsí puk pod víko. Ostroh na konci ještě zkouší powerplay, hráje dokonce 6 na 4, ale Spartak si už vítězství pohlídal.

 

Krajská liga mužů – 2. čtvrtfinále 1.3.2019

HC Spartak Uherský Brod – Hokej Uherský Ostroh 2:1 (0:1, 1:0. 1:0)

Branky: 22. Vaculín (Klusák, Hladiš), 52. Vaculín – 6. Flora (Galuška)

Sestava: Málek (Chovanec) – Budil, Kužílek, Heča, Gureň, Vosátko, Tomek – Hlaváč, Vaněk, Mikulec, Bujáček, Klusák, Vaculín, Bařinka, Šiller, Hladiš, Dvořáček, Pavlůsek

 

V ostatních sériích už je dobojováno, favorité zvítězili 2:0 na zápasy. Spartak má tedy v neděli jako jediný z hůře postavených po základní části šanci postoupit.

Další série playoff:

HHK Velké Meziříčí – HC Spartak Velká Bíteš 3:1, 5:0
SHKM Hodonín – HC Uničov 4:1, 9:3
SKMB Boskovice – HK Kroměříž 5:4p, 5:1

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!