Rozhodující zápas mužů v sezóně přichází, přijíždí Uničov

V začátcích soutěže Krajské ligy mužů asi nikdo nepředpokládal, že v jejím samém závěru budeme počítat byť jediný bod, aby se naše mužstvo dostalo do Play off. Po mnoha letech hledání systému závěrečných bojů po skončení základní části to vypadá, že se konečně ustálil. Svaz i kluby vyzkoušeli mnohé varianty, osvědčenou kdy se hrálo Play off podle krajů samostatně, s regionální nadstavbou, s vítězem základní části i bez něho. Vypadá to, že současný model, kdy Play off hraje prvních 8 mužstev a který je samozřejmý pro všechny ostatní vyšší soutěže, už zůstane na delší dobu.

Ovšem o účast v něm se bude u nás bojovat i v posledním utkání základní části. Co se tedy stalo?

V první pětině rozjeté sezóny jsme měli na svém kontě 1 prohru a 3 výhry, velmi slibný rozjezd. Ale, všechny utkání jsme hráli na domácím ledě. Následovala 2. pětina kde se domácí a venkovní zápasy střídaly a bilance „A“ týmu byla pořád slibná, 2 výhry, 1 prohra v prodloužení a 1 prohra. Pořád nebylo nutné být na poplach. Ve 3. pětině jsme už hráli všechny zápasy venku s bilancí 1 výhra, 2 prohry v prodloužení a 1 prohra. A tady se už naše výsledky překlápí do záporných čísel. Následovala 4. pětina, kterou jsme zahájili špatným výkonem v derby v Uherském Hradišti a kanárem 6:0 a v součtu to byly nakonec 3 prohry a pouze 1 výhra s Rosicemi, která nakonec byla kontumační za nedostavení se soupeře k utkání. A přichází poslední pětina s 1 prohrou v prodloužení, 2 prohrami a … … a poslední tajenku rozluštíme až po dnešním utkání s Uničovem. Bude konečně vítězná?

Je vidět, že v letošní sezóně nám nesvědčili venkovní zápasy ani prodloužení. A už vůbec nám nevycházely utkání od 4. listopadu 2017, kde jsme v podstatě nedokázali pořádně roztrhnout šňůru 11 proher alespoň dvěma výhrami za sebou. Povedlo se nám to vždy pouze jenom jednou a to celkem třikrát a z toho ještě jednou kontumací. Proto se musí celý mančaft plně koncentrovat na poslední duel. Chybí nám totiž jediný bodík za předpokladu, že Břeclav doma porazí poslední Rosice a to se dá předpokládat. Navíc s Břeclaví i Hradištěm máme vzájemné zápasy i skóre negativní a to bohužel rozhoduje o umístění v tabulce při stejném počtu bodů, už ne rozdíl v celkovém skóre počtu vstřelených a obdržených branek. Tak abychom mohli v Brodě navštívit i první kolo Play off, které má u nás vždycky parádní atmosféru a navštěvuje ho velká spousta fanoušků, musíme uhrát alespoň remízu a ten jeden bod.

I v dnešním utkání SPARTAK pozdraví jednoho ze svých bývalých hráčů, někdejšího dlouholetého brodského kapitána Pavla Hasoně. Přijďte ho také pozdravit z hlediště, určitě si to zaslouží!

Takže hoši nezapomeňte bojovat, ať tam poskočíte a můžeme pokračovat v další části sezóny.

Jsme s Vámi a věříme, že dnes bude znít na zimáku bouřlivé SPARTAK DO TOHO!

   

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!