Trenérské zhodnocení základní části mužů

Vážení sportovní přátelé,

děkujeme Vám za přízeň během základní části a těšíme se na  Vaši velkou podporu v bojích play-off. Dovolte mi krátké zhodnocení právě ukončené základní části soutěže.

Mužstvo před začátkem nového ročníku doznalo změny, jak ve složení mužstva, tak i v realizačním týmu. Kádr doplnilo několik nových hráčů, Michal Pšurný, Martin Lučka, který ovšem kvůli zdravotním potížím musel aktivní činnosti nakonec zanechat, Filip Ondráček, Richard Vaculín, Lukáš Stojar a v průběhu sezóny ještě Matěj Tomek. K uvedeným hráčům se připojili také naši junioři, kteří se věkově zařadili do kategorie mužů, Patrik Vaněk, Honza Bujáček a Michal Klusák. Naopak skončili dlouholeté opory brodu Karel Málek, Dalibor Gergela, Tomáš Novák a Tomáš Kojecký, posledně dva jmenovaní si letos prodloužili hokejovou kariéru v sousedním Uherském Hradišti.
Do nové sezóny 2016/17 jsme si stanovili za cíl skončit do třetího místa a vytvořit si co nejlepší pozici pro play-off. Tento cíl se nám podařilo splnit a pokud by nebylo zbytečného zaváhaní v několika zápasech na domácím hřišti, mohlo to být i vítězství po základní části soutěže.
O pouhý jeden bod jsme skončili na druhém místě za vítězným Velkým Meziříčím s celkovým počtem 57 bodů a aktivním skórem 137:80. Spolu s Kroměříží jsme nastříleli shodně nejvíce branek v základní části s průměrem 5,7 gólu na zápas.
Slabším výkonům jsme se nevyvarovali v několika zápasech během sezóny, paradoxně zrovna před domácím publikem. Takto jsme doma ztratili dobře rozehrané zápasy s Boskovicemi, Uničovem, v němž jsme zahodili velké množství šancí, a také s Blanskem, který mě osobně mrzel nejvíce. Ve venkovních zápasech jsme drželi laťku velmi vysoko, pouze dvě prohry, ve Velké Meziříčí a v Boskovicích.
Pokud bych měl zhodnotit jednotlivé posty, tak spokojenost je určitě s brankáři. Lukášové, Zubo a Stojar, předváděli velmi slušné výkony a několikrát mužstvo v zápasech podrželi. Na tomto postu máme silnou dvojici, kterou nám doplňuje z juniorky Dominik Chovanec a v play-off bude k dispozici a připraven zaskočit.
V obraných řadách jsme po úvodním zkoušení snad už našli ideální spojení dvojic a domnívám se, že jejich čas nastane právě ve vyřazovacích bojích, kde zúročí svoje letité zkušenosti.
V útoku si troufnu říct, že máme největší sílu a napovídá tomu i počet vstřelených branek v dosavadním průběhu soutěže. Hráči, kteří nám kádr doplnili, mají zkušenosti z vyšších soutěží a to by nám mohlo ve vyřazovacích bojích hodně pomoci.
Se základní části jako celkem jsem spokojen, až na pár utkání jsme se prezentovali slušnou útočnou hrou, ale vždy je co vylepšovat.
Chtěl bych poděkovat hráčům za výkony a slušnou reprezentaci města Uherský Brod a taktéž našim sponzorům za jejich podporu v našem snažení. Doufám, že Vám všem uděláme radost, když sezónu prodloužíme co nejdéle to půjde, ačkoli to nebude určitě jednoduché, protože soutěž je rok od roku vyrovnanější.
Rovněž bych chtěl poděkovat našim věrným fanouškům, kteří nás podporují celou sezónu a jsou výborní. Nám to jako mužstvu hodně pomáhá, že za námi stojí. Ne každý zápas vždy vyjde podle našich představ, ale Vaše podpora v těchto těžších chvílích nám dodává energii dotáhnout utkání do vítězného konce.
Závěrem bych chtěl pozvat všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit v co největším počtu na první středeční zápas play-off s celkem Velké Bíteše. Určitě budeme potřebovat Vaši podporu, abychom čtvrtfinálovou sérii úspěšně zvládli.

trenér

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!