O výhře v Hradišti rozhodl až začátek třetí třetiny

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC SPARTAK UHERSKÝ BROD 4:6 (2:1, 1:1, 1:4)

Branky a asistence:

13. UB Holík (Pšurný, Kubiš) 0 : 1
14. UH Novák (Foltýn) 1 : 1
17. UH Kubal (Burša, Nohál) 2 : 1
22. UB Vaculín (Klusák) 2 : 2
38. UH Kotačka (Fridrich, Novák) 3 : 2
41. UB Surý (Gureň) 3 : 3
44. UB Holík 3 : 4
47. UB Klusák (Vaculín) 3 : 5
57. UB Šiller (Ondráček, Pšurný) 3 : 6
60 UH Novák (Studený, Kubal) 4 : 6

Vyloučení: 4:11, Využití: 1:2, Oslabení: 0:1
UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Oharek (Jakubčík) – Studený, Lišaník, Foltýn, Kojecký “A“ – Kotačka “A“, Fridrich “C“, Novák, Kubal, Burša, Nohál, Zlámal, Kršjak, Šlapák. Trenér: B. Weintritt
UHERSKÝ BROD: Stojar (Chovanec) – Tomek, Gureň, Kubiš, Vaněk, Heča, Surý “A“ – Vaculín, Klusák, Pšurný, Šiller “C“, Holík, Ondráček, Ondra, Bujáček, Nesrsta, Bumbál. Trenér: Z. Kůdela
Rozhodčí: Kolečkář – Strýček, Martin

Do utkání jsme nastupovali jako papíroví favoriti, Brod druhý, Hradiště poslední, ale slovácké derby mají občas jiný průběh.
Hráči sice přijeli s cílem ukázat našim fanouškům co nejlepší výkon, ale zápas se jim herně moc nepovedl. Klub si hodně váží svých fanoušků, kteří nás podporují po celou sezónu a rovněž do Hradiště nám přijeli vytvořit domácí atmosféru, ostatně jak to již ve vzájemných utkáních UH – UB bývá obvyklé.
První třetina nám však vůbec nevyšla, byli jsme bez potřebného pohybu i důrazu. A ač jsme si vytvořili i nějaké šance, tak zůstaly neproměněny. Na dva góly domácích jsme odpověděli pouze jednou trefou Radka Holíka a po první periodě jsme prohrávali 2:1.
Do druhé části hráči naskočili s odhodláním odčinit nepovedený začátek a výrazně zlepšili pohyb. Rychle jsme srovnali z hole Richarda Vaculína a proto jsme dál očekávali pravidelný brankový přísun. To by ale v brance Hradiště nesměl chytat Vlasta Oharek. Na něj to zakončení musí být důraznější, střely přesnější, jinak ho akorát rozchytáte a to se také stalo. Kluci zahazovali jednu šanci za druhou a Vlasta se předvedl v parádní formě. Všechno ostatní pochytal a když jeho spoluhráči přidali z ojedinělé příležitosti další gól, opět jsme na konci 40. minuty odcházeli do kabin s jednobrankovým mankem 3:2.
Začátek třetí části to už bylo ale jiné mužstvo. Přišlo nabuzení o přestávce, trenér Kůdela zajisté provětral hlasivky, a rozjezd to byl parádní. Hlediště také nezaostávalo, místní fotbalový fans si asi spletli arénu a vyvolali potyčku s našimi diváky, přesně řečeno je nesportovně a bezdůvodně napadli. Řešit to nakonec musela i policie. Hoši to nám do hokeje netahejte!
Přeházená sestava po pauze ale brodské hráče nakopla, a ti za 6 a ½ minuty otočili zápas ve svůj prospěch. Po brankách Surého, druhé trefě Holíka a Klusáka jsme najednou vedli 3:5 a obrátili karty. Komplikovali jsme si to ovšem jak se dalo. Celkem 7 vyloučení a tak 14 minut v oslabení to je už pořádný příděl. Ještě že nám jdou i ta oslabení. A když v tom úzkém časovém prostoru při hře 5 na 5 přidal další branku v 57. min kapitán Šiller na 3:6, bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí už jen korigovali 6 vteřin před koncem základní hrací doby na konečných 4:6.

Hlas trenéra: Chtěl bych poděkovat hráčům, že prokázali charakter a v utkání, které se nám moc herně nevydařilo, dokázali nakonec zvítězit a to i přes bojovnost a snahu domácích si výhru pohlídali. Tímto výsledkem jsme si zajistili druhé místo v tabulce po základní části naší soutěže.
Ještě jednou chci za celé mužstvo poděkovat také našim výborným fanouškům a pozvat je tímto na poslední zápas základní části, který odehrajeme na domácím ledě tento čtvrtek.

V posledním utkání základní části přivítáme na domácím ledě HC Lvi Břeclav ve čtvrtek 23. 02. v 18.00 hodin.
Zajímavostí bude, že Břeclav nebo Uničov budou našim soupeřem ve čtvrtfinále Play off, které bude zahájeno v dalším týdnu.
Zveme všechny fanoušky do hlediště a vezměme to společně s hráči jako přípravu do Play off !

trenér, administrátor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!